http://www.imdb.com/title/tt0953318/ (Hollanti)

 

Login : Ben X

Elokuva kertoo autistisesta nuoresta jolla on aspergerin oireyhtrymä, joten on uppoutuneena lähinnä omaan maailmaansa pelaten netissä roolipeliä ja pitäen muita ihmisiä hyvin outoina ja vaikeasti ymmärrettävinä tapauksina. Okei, tiedän mitä moni ajattelee nyt, mutta ei huolta; tämä ei ole tarina siitä kuinka joku pelaa ropea päivästä toiseen, vaan sitä käytetään peleistä tietämättömällekin ymmärrettävällä tavalla (varmaan ensimmäistä kertaa elokuvahistoriassa) helvetin hienona tehokeinona, eikä todellakaan tarvitse tuntea myötähäpeää tekijöitä kohtaan. Rohkea veto.

 

Password : **************

Päähenkilöä voidaan pitää jopa elokuvan "normaaleimpana" henkilönä, ja saa katsojan sekä kyseenalaistamaan, että pitämään mielisairaana oman kulttuurimme vaalimat tavat. Kuten hyvin tiedämme : pullohan on joko puoliksi tyhjä tai puoliksi juotu - tai sitten se on koko elämä.

 

Music : On 

Musiikit ovat sopivasti loistavan indie-vivahteisia ja sopivasti taka-alalla antaen visuaaliselle elämykselle hienon nostatuksen ja tilavuuden.

 

End game

Ainoa ikävä asia on tulevaisuudessa tapahtuva jenkki-versio tästä elokuvasta. Olen 99,999% varma, että jenkkityylinen filmatisointi tappaa tämän mahtavan elokuvan sielukkuuden ja nerokkaan idean. Valtavirta saa nauttia perus-kaura-hollywood-leikkauksista ja perus-persoonattomista söpönaamoista sieltä täältä tuputetun jenkki-ideologian saattelemana.

 

 

Respawn in 3...2....1...0

Voin vain kuvitella kuinka koulun pihakohtaus alkaa kameran kuvatessa läheltä koulun lipputangossa hulmuavaa amerikan lippua, päätähden kävellessä ipod kädessään kuuntelemassa musiikkia. Kaiken tietenkin kruunaa applen tietokoneet joka toimistossa ja ripaus vesitettyä draamaa, sekä puurotettua jännitystä. Musiikkipuoleen en edes ala menemään, tulisi liian iso kyynel. 

 

Ben X =Olen en mitään.  

(hollannin nettislangia)

 

 

- Kuningas Kilpikonna